Ik ga pesto maken ,pesto is simpel zelf te maken ..de echte pesto is niet goedkoop ,

maar neem je een goedkope pesto  zitten er geen goede producten in

ipv olijfolie ;zonnebloemolie ,

ipv van pijnboompitten; cashewnoten

yoghurt...zout, conserveermiddel enz...

maar zoveel heb je niet nodig en je conserveermiddel is citroensap en olijfolie


 

 

 

 

Hele plant basilicum (blaadjes)

50 gr pijnboompitten

50 gram peccorinokaas of

               Parmezaanse kaas

4 tenen knoflook

5 lepels olijfolie

sap halve citroen

peper

 

 


pijnboompitjes roosteren in droge koekenpan

blaadjes van de plant halen en in de kom doen

kaas raspen

knoflook fijn snijden

 


 

 

 

 

 

 

Alles bij elkaar in de kom ..ik gebruik de staafmixer ,maar kan met de vijzel of keukenmachine

En goed laten doordraaien ,misschien nog wat olijfolie erbij als het te droog is


En nu is het klaar voor gebruik 

 

.er zit minder zout in als het potje uit de winkel alleen het zout van de kaas , in de kaas zit 1.5 g zout  in 100 g kaas 

In de koelkast een week houdbaar  wel een laagje olijfolie erop