Ik heb een halve spitskool over ...als je met zijn tweetjes ben heb je dat meestal over
Dat geld ook voor witte kool
Officieel word het gemaakt van witte kool net als zuurkool
Maar ik maak het van spitskool
Zout zorgt ervoor dat de rauwe kool zacht word (zegt men) maar dat is geen optie
IK ga het gewoon proberen op mijn manier en na een paar dagen weet ik wel of het lekker is
wat hebben we nodig voor een halve spitskool
halve rode paprika
1 ui
voor de marinade;
halve zoutarme groente bouillontablet
zwarte peper uit de molen
100 ml olijfolie of zonnebloemolie
150 ml wijnazijn of appelazijn
1 kleine lepel zoutarme mosterd
1 lepel suiker of ( zoetstof of honing naar smaak)
kool heel fijn snijden met mandoline of keukenmachine
ui fijn snijden en paprika in klein smalle reepjes
Alles in grote schaal
Alle ingredieënten voor de marinade opwarmen in een pannetje goed doorroeren en even laten afkoelen
Het moet nog wel warm over de kool geschud worden en dan goed doorroeren
afdekken met alu folie of plastic folie ..koel wegzetten voor 2 dagen maar niet in de koelkast
Regelmatig doorroeren
Na 2 dagen is het klaar ...ik ben benieuwd ...de kool is zacht (gelukt)
Ik doe de koolsalade even door de zeef het meeste nat er af en het gaat in een schaal de koelkast in
Elke dag dat het langer in de koelkast staat word de koolsalade lekkerder
je kunt hem 7 dagen bewaren
Bij ons was het na 5 dagen op..
...lekker bij vlees bij een salade ..het is heerlijk!!!
BBQ als bijgerecht
kool met de marinade erover
Een heel klein plukje zie je hier nog liggen links ,echt als leftover ..
Maak jouw eigen website met JouwWeb