Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik heb een halve spitskool over ...als je met zijn tweetjes ben heb je dat meestal over 

Dat geld ook voor witte kool

Officieel word het gemaakt van witte kool net als zuurkool

Maar ik maak het van spitskool

Zout zorgt ervoor dat de rauwe kool zacht word (zegt men)  maar dat is geen optie

IK ga het gewoon proberen op mijn manier en na een paar dagen weet ik wel of het lekker is

 

wat hebben we nodig voor een halve spitskool

 halve rode paprika

 1 ui

 

voor de marinade;

halve zoutarme groente bouillontablet

zwarte peper uit de molen

100 ml olijfolie of zonnebloemolie

150 ml wijnazijn of appelazijn

1 kleine lepel zoutarme mosterd

1 lepel suiker of (  zoetstof of honing naar smaak)

 

kool heel fijn snijden met mandoline of keukenmachine

ui fijn snijden en paprika in klein smalle reepjes

Alles in grote schaal

Alle ingredieënten voor de marinade opwarmen in een pannetje goed doorroeren en even laten afkoelen 

Het moet nog wel warm over de kool geschud worden en dan goed doorroeren

afdekken met alu folie of plastic folie ..koel wegzetten  voor 2 dagen maar niet in de koelkast

Regelmatig doorroeren

Na 2 dagen is het klaar ...ik ben benieuwd ...de kool is zacht (gelukt) 

Ik doe de koolsalade even door de zeef het meeste nat er af en het gaat in een schaal de koelkast in

Elke dag dat het langer in de koelkast staat word de koolsalade lekkerder 

je kunt hem 7 dagen bewaren

Bij ons was het na 5 dagen op..

 ...lekker bij vlees bij een salade ..het is heerlijk!!!

BBQ als bijgerecht

 

 


  kool met de marinade erover



Een heel klein plukje zie je hier nog liggen links ,echt als leftover ..