Ingrediënten
6 ons sucadelappen
2 uien
olijfolie en roomboter
4 teentjes knoflook
1 lepel tomatenpuree
Provencaalse kruiden
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel kurkuma
gemberpoeder
peper
nootmuskaat
1 theelepel ras el hanout
koriander
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
half kopje rode wijn
paar gedroogde pruimen of pruimenpasta (ik heb toevallig pruimenpasta mee genomen uit Frankrijk)
150gr kastanjechampignons
Vlees kruiden met alle kruiden en even laten intrekken
olijfolie met ongeveer 25 gram roomboter opzetten
als het uit gebruist is, vlees in het vet aanbraden
ondertussen uien en knoflook snijden en bij het vleesmengsel
mee laten bakken
Lepel tomatenpuree er doorheen draaien en even mee laten bakken kaneelstokje erbij en de laurierblaadjes.
Afblussen met een half kopje rode wijn en de pruimen of pruimenpasta erbij
en laat het 2/5 uur sudderen.Dan doe ik de champignons erbij,daar wil ik nog wat van terugvinden
laat het een half uurtje mee sudderen...
Word het te droog steeds een beetje water erbij schenken, mag niet helemaal droog komen te staan.
Zoals altijd met stoofpotjes is het de dag erop op zijn lekkerst
en hoef je het alleen maar op te warmen.