Een lekker mals stuk vlees die we garen in de oven
Ik heb een niet te groot stuk rosbief weten te bemachtigen van 3 ons
de rosbief willen we graag rosè van kleur hebben maar niet ijskoud
De rosbief een uur van tevoren uit de ijskast halen en kruiden
Ik gebruikte veel peper uit de molen
gerookte paprika
knoflookpoeder
stukjes knoflook stak ik erin
en rozemarijn
Oven voorverwarmen op 160 graden
roomboter in de pan en het stuk vlees op hoog vuur om en om bakken tot het een mooi korstje rondom heeft
Daarna in de ovenschaal met het braadvocht
Ik tel altijd 5 min voor 100 gram vlees
na 15 min was mijn vlees al klaar
Uit de oven halen en zilverfolie erover een minuut of 10,kan het even tot rust komen
Daarna in plakken snijden en een sausje erbij maakt het af een rode wijnsaus of
zoals ik een romige mierikswortelsaus er bij nam
Lekker met groente en gebakken aarsappeltjes