Ik wilde wat maken met kipfilet...en had nog een pak wraps liggen
Vlug klaar ook eigenlijk ,meeste tijd zit in de voorbereidingen
Een heerlijk gekruide maaltijd die fantastisch ruikt...Ook veel verse kruiden heb ik erin verwerkt.
Voor 2 pers.
250gr kipfilet
4 wraps
theelepel kerrie massala
zwarte peper naar smaak lekker veel
kaneel halve theelepel
nootmuskaat
gedroogde koriander 1 theelepel
komijnpoeder (djinten)
Chilipoeder
yoghurt liefst Griekse
1 ui
doperwten
verse kruiden ;lavas, peterselie, lenteui
ijsbergsla
Kipfilet fijn snijden
gedroogde kruiden allemaal bij elkaar in een schaal mengen en doe er twee lepels yoghurt doorheen
Kleingesneden kipfilet er door,en laat het een half uur marineren in de ijskast
Ondertussen snijden we ui en ijsbergsla, en maken we een salade er voor erbij. Ik maakte een tomatensalade.
En de verse kruiden fijn snijden .
Bakken
We fruiten de ui glazig
en doen er daarna de gemarineerde kipfilet bij
laat alles goed doorbakken tot de kipfilet gaar is
Ondertussen laten we de wraps in de magnetron warm worden
we mengen de doperwten door het kipmengsel en laten het goed doorwarmen
Vuur uitzetten en de verse kruiden erdoor heen roeren
Maaltijd is klaar
Warme tortilla op je bord ijsbergsla erop
en wil je een sausje erover kan altijd ik had wat kerriesaus gemaakt.
En het heerlijke kip mengsel er bovenop
kerriesaus zelfgemaakte kerriesaus