Gepocheerd ei,ik ga het nog eens proberen op de ouderwetse methode ,het is me nog nooit gelukt,
maar nu kreeg ik een video van Jamie Oliver onder ogen hoe het goed moest komen en dat heb ik ook uitgeprobeerd.
En Yep gelukt,lekker met groene salade en rosbief
Wat hebben we nodig;
Hele verse eieren
1 pan
1 klein schaaltje
1 schuimspaan
Pan met water opzetten tot het gaat koken.
ei heel voorzichtig in een klein schaaltje laten glijden
Als je de eerste bubbels in het water ziet komen vlak voor het water echt doorkookt, haal de pan van het vuur.
ei die je in een schaaltje heb gedaan heel langzaam in het water laten zakken ,
en daarna nog het tweede ei ook weer heel langzaam in het water laten glijden.
dan de pan weer op het vuur
Water tegen de kook aan houden en de eieren er 4 minuten in laten garen.
Eieren met de schuimspaan voorzichtig uit het water halen
En klaar is je gepocheerd eitje,wat kruiden met 4 seizoenen peper
Ook lekker op toast ,asperges, boterham.
Eet smakelijk