Forel roken kan dit zonder zout??? ... TUURLIJK!!!!!
Ik heb al zalm gerookt ,makreel en eendenborstfilet allemaal succesvol
En nu had ik diepvries forellen..laat ze in de koelkast ontdooien en ze zien er goed uit hoor aan de ogen zie je dat ze heel vers na de vangst zijn ingevroren
Men zegt dat je moet pekelen om de bacteriën te doden en het slijm te verwijderen..nu zat er weinig slijm op deze vissen dat er af was na het spoelen ...
daarom heb ik diepvries forellen het idee van mij is dat het beter is ,wel in de koelkast ontdooien ze moeten goed gekoeld blijven
Ze worden warm gerookt dan zijn ze ook gegaard
Ontdooide vissen goed en lang spoelen met koud water ,en goed drogen met keukenpapier
Belangrijk voor het roken is dat de vis goed droog is
In de buikholte wat keukenpapier doen en en terug de koelkast in ,
geen folie erover laat maar zo verder drogen in de koelkast.
een uurtje voor ik ga roken doe ik de vis goed kruiden
Ik maak een mengsel van;
halve theelepel gedroogde dille
witte peper
uienpoeder
korianderzaad
mosterdzaad
1 theelepel viskruiden van Verstegen zoutarm
Sinaasappel
kruidnagel
Alles mengen en de vis vanbinnen goed er mee bestrooien
de buitenkant leg je de sinaasappelschijven met kruidnagel
Ik vind citroensap best lekker ,maar schijven citroen hap je niet in en dat kan wel met deze sinaasappelschijven
En dan gaan we hem roken ..mooi weer dus we kunnen buiten roken.
Dit keer gebruikten we appelmot met jeneverbessen
daarboven zilverfolie en dan de vissen op het rek
Deksel er op
spiritusbranders aan
25 a 30 minuten dan is het gaar en klaar
Ondertussen kun je de rest van het eten klaar maken
Ik had Broccolicrème en een salade er bij ...en het was meer als genoeg
De forellen ruiken heerlijk en zien er goed uit ...ze zijn klaar
Vel laat makkelijk los en ook komt hij makkelijk van de graat los
Ik heb wat kruiden bewaard die ik nu ook aan de buitenkant strooi
meer heeft het visje niet nodig
de sinaasappel die meegerookt is is ook erg lekker