Ik ga een lekkere saus maken ...die past bij gewone pasta of pasta voor courgette...ik maakte hem voor courgette spaghettie
Deze saus is vlug klaar, de meeste tijd gaat in het snijden zitten.I
Ik heb grote gamba`s de kop is er al af en ingesneden ,ook lekker met zeevruchten
Ik had een zak gamba`s van 450 gram...laten ontdooien en spoelen met koud water en goed droogdeppen met keuken papier
1 ui
2 tenen knoflook
blik gepelde tomaten
citroensap
Italiaanse kruiden (mix)
chilipeper ....geeft het pit
peper en paprikapoeder
1 potje mascarpone
peterselie
olijfolie om te bakken
Uien en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie
de droge kruiden over de uien strooien even mee laten bakken
gamba`s in de pan bij de gekruide uien, goed om scheppen op hoog vuur
Citroensap er over ,flink scheutje
Blik tomaten er bij en goed doorroeren,op hoog vuur
Gamba`s zullen wel gaar zijn nu en we scheppen de Mascarpone
door de saus met garnalen ,nog even goed warm laten worden
peterselie er over strooien en klaar is je saus.altijd even proeven of het op smaak is anders kruiden toevoegen
Ondertussen is de spaghettie klaar , of je spaghettie van courgette die je even in olijfolie heb gewokt
Nog wat geroosterde pijnboompitten voor erover heen
mmm lekkere saus ,
Ik had nog saus over en die heb ik in de diepvries geplaatst, is het nog even houdbaar, en altijd makkelijk als basis voor een andere saus