Het zijn van die burgertjes die je in het Midden Oosten eet en Ottolenghi heeft toch een manier bedacht om ze zo klaar te maken daar zou ik nooit aan gedacht hebben
Er zijn ongezouten pistachenoten te koop , die gebruik ik dan ook
Ik heb 8 burgertjes gemaakt van 250gr rundergehakt
Ik hoop ooit nog eens lamsgehakt te kunnen kopen ,maar daar moet ik echt naar op zoek...voor mij op zoek in de grote stad
Sumak vond ik in een Marokaanse winkel
Wat heb je nodig
250 gr gehakt
1 kleine ui
1 teen knoflook
40 gr ongezouten gepelde pistache noten
kwart zakje of grote hand rucolasalade
peper
olijfolie
Yoghurtsaus met sumak
150 g Griekse yoghurt
2 lepels verse munt
2 lepels olijfolie
1 lepel citroensap
halve eetlepel sumak
Maak eerst de saus kan een dag van te voren dan zijn de smaken goed ingetrokken.
Pistachenoten in de keukenmachine of staafmixer grof malen
Doe dit in een grote schaal
Rucola in de keukenmachine of staafmixer klein malen ui en knoflook geschild erbij doen en ook even fijn malen
Dit doe je bij het pistachenotenmengsel
het gehakt erbij en veel peper uit de molen
Meng het goed
en maak er burgertjes van.
Olijfolie in de pan en de burgers aan beide zijden bruin en gaar bakken
Als ze gaar en bruin zijn geef er de yoghurtsaus met sumak bij.
Lekker met rijst en gekaramaliseerde uien ...ik deed er dit keer zwarte knoflook bij..erg lekker
Ik heb het besteld bij de Jumbo omdat ik er erg nieuwsgierig naar was
het is niet goedkoop...wel lekker
En ik had champignons met tomaten saus erbij