Vandaag komt de vis uit de diepvries ,het belangrijkste is dat na het ontdooien je het even goed spoelt met koud water en goed droogdept met keukenpapier
Ik gebruik daar best veel keukenpapier voor ,want als ik ga bakken wil ik niet dat het de pan uit spetterd
Ik ga ze goed kruiden en zet het een tijdje weg dan in de koelkast
Dit keer heb ik gekozen voor Skandinavische kruiden van Euroma
Staat wel op het is voor zalm maar kan heel goed ook gebruikt worden voor witte vis
en er zit geen zout in
Wat hebben we nodig;
voor 2 personen;
2 stukken kabeljauw
3 ons inktvis
lepel Euroma kruiden voor zalm
knoflookpoeder
uienpoeder
peper
citroensap
peterselie
1 afgestreken eetlepel bloem (koolhydraten 7.1 g)
zonnebloemolie
Ik gebruik toch wat bloem ik vind het meevallen het aantal koolhydraten, en bedenk het is voor 2 pers. dus p.p. 3.5 g koolhydraten
Wil je dit niet ....achterwege laten.
Vis bak ik bijna altijd in zonnebloemolie
Vis kruiden en een paar uur de koelkast in
Olie in de wok voor de inktvis (genoeg dat de inktvis kan zwemmen )
Olie in een koekenpan voor de kabeljauw ...dun laagje
Bloem doe ik door de zeef over vis en inktvis en gaat nog veel naast ook.
Olie hoog zetten ,ik controleer altijd met een korstje brood of de olie heet genoeg is ,als de olie borrelt om het brood is de temperatuur te hoog
En kan de inktvis gebakken worden en tegelijkertijd de kabeljauw ...het is vlug klaar .
Middelhoog vuur onder de kabeljauw
Onder het bakken knijp ik even in de citroen een kneep boven de vis en een keer boven de inktvis
Het is vlug klaar als het gaar is en een mooi kleurtje heeft
Wat peterselie erover ...plakje citroen en het kan op het bordje
Een lekkere salade erbij en een knoflooksausje
Ik zeg eet smakelijk.