Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Het is herfst en wat is het dan lekker zo`n verwarmd stoofpotje ..en van boeuf bourguignon word je lekker warm van. Het ruikt zo lekker.

Neem wel altijd vlees met wat vet dat geeft meer smaak zoals riblappen of sukade lappen.

Ik ga het vlug opschrijven , veel last van mijn schouder 

Ik hou het  een beetje kort.


Ik heb 7ons doorregen runderlappen.

2 grote uien

6 tot 8 sjalotten

2 tenen knoflook

2winterwortels

1 speklap

1 doosje kastanjechampignon

halve liter rode wijn

2 laurierblaadjes

peper

Gerookte paprikapoeder

2 dl runderbouillon of water met 1 zoutarme runderbouillontablet

1 lepel tomatenpuree

olijfolie



Begin met het vlees in flinke stukken te snijden en er peper en gerookte paprikapoeder over te strooien

speklap in reepjes snijden peper en flink bestrooien met gerookte paprika.

Dan benadert het de gerookte spekjes die je kunt kopen

In een koekenpan de speklap uitbakken.

 

Is het klaar de spekjes in een schaaltje bewaren, in het vet de grote in stukken gesneden uien bruin bakken.

 

In een goede braadpan  olijfolie erin en het rundvlees bruinbakken

Bloem erover strooien en nog even nabakken.

Ondertussen wortels schillen en in plakken snijden.

 

Als het vlees mooi bruin van kleur is vlees even in een schaal doen en wegzetten,

De wortels in de pan laat even bakken

en de lepel tomatenpuree erbij even ontzuren en de wijn en bouillon erbij doen .

Laat het even doorkoken.

Het vlees kan terug in de pan .

Ook de bruingebakken uien uit de koekenpan kan bij het vlees in de pan gedaan worden.

 

Laat het ongeveer 2 en een half zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.

 

Champignons in plakjes snijden en bakken tot ze gaar zijn met wat peper. 

 

Na 2 uur de sjalotten pellen en in de pan mee laten sudderen een half uur .

 

Als het vlees gaar is ,spek in de pan en de champignons erbij.

Ik doe dit allemaal op het laatst en apart bakken ,dan gaart het niet kapot en zie je er nog wat van terug.

 

Het is nu klaar .Ik zet het weg als het af gekoelt is in de koelkast en eet het de dag erop ..dan is het op zijn lekkerst.

Eèn portie vries ik in ..

Lekker met boontjes aardappeltjes puree en ik neem bloemkoolpuree dat is ook superlekker erbij