Kippensoep;
het verkoudheidsvirus in huis heeft toegeslagen..
en dan word vaak gezegd kippensoep...de medicijn ervoor
wat heb je nodig;
Zoveel water tot alles net onder water staat van de groente tot de kippenbouten
Bouillon trekken van de kippenbouten
stuk wortel stuk prei een ui bleekselderij
laurierblad
kruidenbuiltje
Lavas grote lepel (gedroogde)
zoutarme bouillontablet
water koken met alle ingrediënten tot de kip gaar is
een uur ...maar mag anderhalf uur trekken hoor
kip uit de pan laat maar afkoelen
Soep zeven ,houd je een mooie heldere bouillon over
Voor de vulling van de soep
kippenvlees
1 ui en
2 tenen knoflook
2 stengels prei
2 wortels
2 stengels bleekselderij
tauge
vermicelli als je dat lekker vind
peterselie.....
sellerieblad,
lente uitjes
zwarte peper,
chilipeper naar smaak
1 zoutarme bouillon tablet
(bouillontabletten van het Damhert zout 0,14 bouillontabletten van Maggi-minder zout 0,4 gr per 100ml)
Ondertussen de groente snijden,
groente in de bouillon mee laten koken
Kip in kleine stukken trekken ,het is goed gaar en gaat vanzelf
Doe de kip weer lekker in de pan
Als we de soep gaan eten doen we op het bord pas de lenteui en de
tauge erbij...voor de lekkere bite en de andere groene kruiden
peper naar smaak
Wat lekker is is natuurlijk;
Stokbrood met kruidenboter erbij en dan heb je een volwaardige lekkere maaltijd
En ja het smaakte me heel goed.
Gelukkig is er nog wat over voor morgen.
kruidenboter recept voor zoutarme kruidenboter
Maak jouw eigen website met JouwWeb