Kippensoep;

 

 het verkoudheidsvirus in huis heeft  toegeslagen..

en dan word vaak gezegd kippensoep...de medicijn ervoor

wat heb je nodig;

Zoveel water tot alles net onder water staat van de groente tot de kippenbouten

 

Bouillon trekken van  de kippenbouten

stuk wortel stuk prei  een ui  bleekselderij

laurierblad

kruidenbuiltje

Lavas grote lepel (gedroogde)

zoutarme bouillontablet

water koken met alle ingrediënten  tot de kip gaar is

een uur ...maar mag anderhalf uur trekken hoor 

kip uit de pan laat maar afkoelen

Soep zeven ,houd je een mooie heldere bouillon over

 

Voor de vulling van de soep

kippenvlees

1 ui en

2 tenen  knoflook

2 stengels prei

2 wortels

2 stengels bleekselderij

tauge

vermicelli  als je dat lekker vind

peterselie.....

sellerieblad,

lente uitjes

zwarte peper,

chilipeper naar smaak

1 zoutarme bouillon tablet

(bouillontabletten van het Damhert zout 0,14  bouillontabletten van Maggi-minder zout 0,4 gr per 100ml)



 

Ondertussen de groente snijden,

groente in de bouillon mee laten koken

Kip in kleine stukken trekken ,het is goed gaar en gaat vanzelf

Doe de kip weer lekker in de pan

 

Als we de soep gaan eten doen we op het bord pas de lenteui en de

tauge erbij...voor de lekkere bite en de andere groene kruiden

peper naar smaak

Wat lekker is is natuurlijk;

Stokbrood met kruidenboter  erbij en dan heb je een volwaardige lekkere maaltijd

En ja het smaakte me  heel goed.

Gelukkig  is er nog wat over voor morgen.

 

kruidenboter recept voor zoutarme kruidenboter