Ik heb voorgekookte rode bietjes gekocht en er is geen zout toegevoegd
Ideaal dus
En heb een lekker gerechtje in mijn hoofd
Kipkluifjes over van gisteren en frietjes erbij van knolselderij
Makkelijk gerecht dat vlug klaar is ;
belangrijk ; grillpan
Neem rode bietjes zoveel als je nodig denkt te hebben
3 rondjes geitenkaas
rucolasalade
ui
balsamicocremè
peper
olijfolie om te bakken
Dressing rucolasalade
kruiden ; peper
knoflookpoeder
uienpoeder
3 lepels walnootolie
1 lepel citroensap
1 lepel balsamicoazijn (blanc)
Plakken snijden van de rode bietjes
beetje olijfolie in de pan
als de pan heet is de schijven rode bietjes in de pan en op hoog vuur laten grillen
ondertussen
Ruccola salade op de borden
dressing maken en er over heen druppelen ui klein snipperen en over de ruccola.
bieten regelmatig omdraaien
Peper erover strooien naar smaak.
Als de rode bieten lekker gegrild zijn uit de pan halen en even laten afkoelen
Ondertussen de geitenkaas brokkelen
de rode bieten eten we lauwwarm...
die leggen we nu op de ruccola en
daarboven op de balsamicocrème even rond erop spuiten
geitenkaas erbovenop
Is echt lekker
Wij hebben gesmuld ervan