Home; zoutarme recepten » Kip recepten » kipshoarma..uit het Midden Oosten

Kipshoarma ...maar dan met de kruiden uit de Midden Oosten

het gerecht word veel gegeten in Israël en  Jordanië  het hele Midden Oosten eigenlijk wel.

Meestal  word het gemaakt van kip ,kalkoen en lamsvlees...varkensvlees word niet gegeten in deze landen  dat is typisch iets voor Nederland 

in de supermarkt liggen meestal de bakken shoarma  gemaakt van varkensvlees.

 

Ik maak het van kipfilet en maak ook het kruidenmengsel

Heel veel kruiden uit het Midden-oosten komen hier samen..Ik doe ze ook bij elkaar in een kom



Ik neem voor 2 personen 250 gram kipfilet

kruiden alles een halve theelepel behalve kurkuma daar iets minder van

gemberpoeder of geraspte gember

kurkuma

paprikapoeder 

peper

chilipeper

korianderzaad

komijnzaad

sumac

ras el hanout

za-àtar                      (Laatste 3 kruiden te koop in Marokaanse of Turkse winkels)

kaneel

knoflookpoeder 

uienpoeder

1 lepel citroensap

1 lepel olijfolie


 

Alle kruiden mengen door elkaar

kipfilet in blokjes snijden of reepjes en marineren met het kruidenmengsel 

Doe het een paar uur van tevoren en zet weg in de ijskast

ondertussen een lekkere knoflookmayonaise maken


Ipv broodjes eet ik er veel groente bij

rode ui

knoflook

bakje champignons

zoete aardappelen

en puntpaprika

dit ga ik allemaal bakken en wokken

De zoete aardappel bak ik 10 minuten apart in olijfolie met knoflookpoeder en uienpoeder


De rest van de groente in plakjes snijden ui en knoflook heel fijn

en dan lekker gaar wokken  in olijfolie gemengd met roomboter

als de zoete aardappels bijna gaar zijn laat ze maar mee wokken met de  groente

 

peper en paprikapoeder erover en peterselie


 

 

De gemarineerde kipfilet bakken in olijfolie ...niet teveel in de marinade 

zit ook al olijfolie

bakken tot het vlees gaar is


Ik heb ook wat ijsbergsla gesneden

ik neem een diep bord eerst ijsbergsla

dan de gewokte groente 

De kipshoarma

en de knoflooksaus er boven op

We hebben gesmuld ..veel kruiden  maken dit gerecht tot een topmaaltijd vinden we zelf  

De kruiden en ook de groente met zoete aardappelen wat een combinatie om even het zoete van de aardappel te proeven.