Wat gaan we allemaal gebruiken
2 kippenbillen die ik deel
2 sinaasappels (sap) van 1
1 dl ouzo
1 lepel citroensap
2 lepels zoutarme mosterd
1 theelepel mosterdzaad
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel thijm of proviciale kruiden
1 venkel
halve zoutarme kipbouillontablet
Ovenschaal pers 1 sinaasappel uit erboven ,de ouzo mosterd ,mosterdzaad olijfolie en citroensap + de kruiden bij elkaar even doorroeren en de kipdelen marineren in deze marinade .Door de marineren roer ik een hlave bouillontablet die in opgelost heb in een klein beetje water
In het orginele recept staat grove mosterd ,maar omdat ik zoutarme mosterd gebruik heb ik er extra mosterdzaad in de marinade gedaan
Folie erover en in de koeling laten rusten
Paar uur voor ik ga bakken leg ik ook de venkel in de marinade lijkt me wel lekker als dat is mee gemarineerd is
eerst de harde stukken eraf en in plakken snijden
.We hebben nu toch wel alle anijssmaken bij elkaar
Een uur voor dat het gerecht de oven ingaat uit de koelkast halen
sinaasappel in plakken snijden
Kipdelen omdraaien vel aan de bovenkant die word lekker krokant
Sinaasappelplakken erop leggen nog wat zwarte peper erop en thym of Provinciale kruiden
Oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)
Schaal een uur in de hete oven zetten tussendoor even eruit halen en wat marinade over de kip sprenkelen .
Het ziet er heerlijk uit en dat is het ook totaal anders als wanneer ik anders kip maak of eet dan is het flink pittig gekruid ,...Maar de smaken combineren goed en de venkel is ook lekker en de sinaasappelplakken heerlijk zoet.En de kip krokant en mals van binnen