Home; zoutarme recepten » eiergerechten » spinazie fritata met geitenkaas

Spinazie en ei de  combinatie klopt en je kunt er zoveel verschillende gerechten van maken en het smaakt elke keer weer anders

Ik ging nu voor een fritata ,die kun je koud ook goed eten en de dag erop meenemen

Voor vandaag lekker met tomaat..kan ook bij salade


 wat heb ik gebruikt voor 3 fritata`s

 

3 eieren

2 rondjes geitenkaasjes

geraspte kaas mozzarella of Emmentaler

It. gedroogde kruiden  Verstegen

peper

aromat z/a

knoflookpoeder

peper

chilivlokken naar smaak

 

voor de spinazie

 50 a100 a gr. spinazie (grote hand)

1 sjalot

2 tenen knoflook

stukje courgette 2 cm in plakken 

 kleine theelepel harissa 

olijfolie om te bakken en de cups in te vetten

 


Oven voorverwarmen  200 graden

Uitje en knoflook fijn snijden en even bakken in olijfolie

plakken courgette meebaken 

harissa erbij

spinazie er beetje voor beetje bijdoen tot het geslonken is 

 

ondertussen de eieren met de kruiden door elkaar kloppen

 

Spinazie mengsel in je bakjes doen daar

bovenop de verkruimelde geitenkaasjes

Eiermengsel erover heen en geraspte kaas

 



Doe de schaaltjes in de oven zetten of muffinschaal

15 a 20 minuten op 200 graden even af laten koelen

dan kun je ze er zo uitdrukken

lekker bij een salade

en ga je een dagje weg ..makkelijk mee te nemen  want koud zijn ze ook erg lekker