Spinazie en ei de combinatie klopt en je kunt er zoveel verschillende gerechten van maken en het smaakt elke keer weer anders
Ik ging nu voor een fritata ,die kun je koud ook goed eten en de dag erop meenemen
Voor vandaag lekker met tomaat..kan ook bij salade
wat heb ik gebruikt voor 3 fritata`s
3 eieren
2 rondjes geitenkaasjes
geraspte kaas mozzarella of Emmentaler
It. gedroogde kruiden Verstegen
peper
aromat z/a
knoflookpoeder
peper
chilivlokken naar smaak
voor de spinazie
50 a100 a gr. spinazie (grote hand)
1 sjalot
2 tenen knoflook
stukje courgette 2 cm in plakken
kleine theelepel harissa
olijfolie om te bakken en de cups in te vetten
Oven voorverwarmen 200 graden
Uitje en knoflook fijn snijden en even bakken in olijfolie
plakken courgette meebaken
harissa erbij
spinazie er beetje voor beetje bijdoen tot het geslonken is
ondertussen de eieren met de kruiden door elkaar kloppen
Spinazie mengsel in je bakjes doen daar
bovenop de verkruimelde geitenkaasjes
Eiermengsel erover heen en geraspte kaas
Doe de schaaltjes in de oven zetten of muffinschaal
15 a 20 minuten op 200 graden even af laten koelen
dan kun je ze er zo uitdrukken
lekker bij een salade
en ga je een dagje weg ..makkelijk mee te nemen want koud zijn ze ook erg lekker