Ik ben gek op pasta en zeker romige sausen hebben mijn voorkeur
Niet goed voor de lijn ,maar het geeft zo`n heerlijk vol gevoel in de mond.
Omdat ik nog koolhydraatarm eet ,is het voor mij met courgettini ,net zo lekker als
met gewone pasta,en je heb gelijk een portie groente binnen met veel vit C
Zo niet lekker spaghettie nemen ...heerlijk hoor niks mis mee.
Voor de saus 2 pers.
250 gr kipfilet
250 gr kastanje champignons
2 tenen knoflook
1 ui
kook room
half pakje kruiden kaas ( Ik had van de Lidl of Aldi)
Italiaanse. gedroogde kruiden
basilicum
citroenmelisse
4 kleuren peper uit de molen
Knoflook en ui fijn gesnipperd in de olie glazig bakken
kipfilet in blokjes snijden en kruiden met peper uit de molen en even aan alle kanten goed aan bakken
Champignons in plakjes snijden en ook mee laten bakken.
Goed roeren
half pakje van de kruidenkaas doorheen roeren en half flesje kookroom.
Flink strooien met de Italiaanse gedroogde kruiden , een mix maar vnl Oregano, Basilicum in zit.
(Ben je streng zoutarm neem dan alleen crème frache of room...er zit 1.2 gram zout
in de kruidenkaas,maar je neemt een half bakje en en je eet de helft op...En je weet zelf hoeveel
zout je binnen heb op een dag ....Ik houd daar rekening mee wat ik avonds wil eten)
Alles goed door elkaar roeren en even goed warm laten worden
De groene kruiden fijn snijden en bij de saus doen
op smaak brengen nog met peper
Flinke schep over je spaghettie of courgettini..paar pijnboompitjes erover ...
Eet smakelijk.
