Er lagen geen verse inktvisjes dan maar ringen om te wokken
Die kun je ook in Nederland kopen ,je vind ze in de diepvries en kun je lekkere gerechten van maken
Mager en gezond en mmmm
maar dat zijn ze alleen als je ze niet te lang laat doorbakken want dan worden ze taai...ze moeten net gaar zijn...na een minuut of 5 haal ik er 1 uit de pan om te kijken of het gaar is...zo ja klaar en andrs nog een minuutje
Ik had een pond inktvisringen gekocht ,maar ik bewaar een gedeelte voor bij de salade de volgende dag
ik bak ze gelijk mee.
normaal voor 2 pers.
250 gram inktvisringen
de marinade;
2 tenen knoflook
1 klein uitje
1 kleine lepel chinese 5 kruidenmix van Verstegen
1 kleine lepel Jamaican jerk
stukje paprika heel klein gesneden
citroensap
peterselie
zoutarme ketjap 2 eetlepels
tomatenketchup uit de tube kleine kneep
olijfolie
3 stengels lenteuitjes
Alles goed door elkaar mengen en de doe inktvisringen hier een paar uur in de marinade
Ik heb buiten staan wokken maar kan natuurlijk ook gewoon in de keuken ,na ongeveer een minuut 0f 5 a 7 is het gaar ...even 1 proberen...en echt niet te lang door laten bakken.
Op het laatst wat kleingesneden lenteuitjes erbij
Eet smakelijk