Ik vind dit echt een gerecht voor de zaterdag
makkelijk, iedereen kan het maken ,vlug klaar
Een taart waarvan de bodem bovenop ligt
Daaronder groente en het vlees
lekker hartig en kruidig
en weer eens wat anders
Wat hebben we nodig voor 2 personen;
4 hele dunne speklapjes
2 rode uien
1 a 2 paprika`s
handje bimi (of brocoli in kleine roosjes)
geitenkaas
ei
olijfolie
bladerdeeg aan 1 stuk of 4 velletjes die je even uitrolt met de deegroller
kruiden neem van alles een halve theelepel;
uienpoeder
chilipoeder
knoflookpoeder
peper
verse thym
oregano
basilicum
verdeel de kruiden over alle speklapjes ..
en de groente als je het bakt .
In de droge koekenpan de gekruide speklapjes op hoog vuur knapperig bakken tot ze gaar zijn
Ondertussen de oven voorverwarmen hoogste stand bij mij is dat 200 graden (hete lucht)
bakblik invetten
Bladerdeeg op kamertemperatuur laten komen ,diepvries en koelkast bladerdeeg
Uien bakken tot ze wat zacht zijn die komen op de bodem van het bakblik
De paprika en bimi bakken in wat olijfolie met de rest van de kruiden
de speklapjes op de uien leggen
Is de groente na een minuut of 5 wat zachter ,dan boven op de
gebakken speklapjes verspreiden
Wat geitenkaas erboven verbrokkelen
Alles is in het bakblik nu komt het bladerdeeg erboven op
Laat een cm van het deeg over de rand hangen
deze stop je in het bakblik
Ei kloppen en met en kwast het deeg bestrijken
En nu kan hij de oven in 25 a 30 minuten tot hij een mooi kleurtje krijgt
Als de kleur mooi is haal je de taart uit de oven ,
Laat het een minuut of 5 afkoelen zodat hij mooi los laat uit het blik
Dan bord over het blik en omdraaien en dan de verassing!!!!
Wat ziet hij er mooi en lekker uit