Vandaag wil ik vlug klaar zijn in de keuken, en aangezien ik nog een dagje koolhydraat vrij wil eten kies ik voor de lasagne van courgette
Gezond en lekker en dat is heel belangrijk
voor 2 pers.
2 ons rundergehakt
1 a 2 courgette
1 ui en
2 tenen knoflook
blik tomaten
1 blik tomatenpuree (Delmonte is zoutarm)
glaasje rode wijn
balsamicoazijn
basilicum
peterselie
kleine lepel Italiaanse kruiden,
1 theelepel paprikapoeder,
peper
chilivlokken.
2 paprikapoeder
Parmezaanse Kaas zelf geraspt of mozzarella
Olijfolie om te bakken
Ui en knoflook fijn snipperen
gehakt rul bakken tot het bruin is in de olijfolie
ui en knoflook erbij en mee laten bakken
kruiden erbij schudden
blik tomaten erbij even laten pruttelen
wijn ,balsamico azijn erbij en eventueel nog een glaasje water
ondertussen de courgette met de kaasschaaf in plakken snijden
ovenschotel invetten
Oven voorverwarmen op 180 graden
kaas raspen
basilicum blaadjes fijn snijden en op het laatst bij de saus doen
Laagje vleessaus in de schaal
daar bovenop de courgette repen,vind je het te dun leg je er nog een laagje op
Dit doe je om en om laagje vleessaus ...laagje courgette repen
laatste de courgette repen
daar bovenop wat geraspte kaas
Of een bol mozzarella die je plukt en over de schotel verdeeld
en voor een half uur de oven in op 180 graden
ondertussen een lekkere tomaten salade erbij maken.
Lasagne anders
Ik ga de lasagne nu een beetje anders maken
de plakken dikker snijden met het mes
en ik maak er een andere laag tussen.
2 lepels Griekse yoghurt en 2 lepels verse kaas door elkaar mengen en peper
eerst een laag Bolognese saus dan dikke plakken courgette het yoghurtmengsel
Beetje Parmezaanse kaassnippers erop
Weer Courgette plakken en Bolognese saus ...
ook anders als het andere recpt
daarbovenop de mozzarella plakken
Klein half uurtje in de oven op 180 graden
lekker!!!!!!