Als het een beetje koud is buiten dan is
chili con Carne erg lekker,pittig gekruid
Vol vitamientjes wat uit de rode paprika komt
Peulvruchten altijd gezond
Nog lekker wat zuur erbij in de vorm van augurken .Amsterdamse uien....en Picalilly...van Kesbeke zit echt minder zout in.
Chili con Carne is ook zoutarm erg lekker
Voor 2 pers. (er blijft wel veel over)
2 ons rundergehakt
1 blik tomaten ,
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik bruine bonen ,of Kidney bonen en zwarte bonen kan ook
Hak heeft bruine bonen zoutarm ,kleine potjes
2 dikke uien
3 tenen knoflook
1 peper rood of groen
2 rode paprika`s
olijfolie
1 lepel Jamaican jerk Z/A
1 theelepel Komijn (djintan)
Chilipoeder (pas er mee op zeer scherp)
Peper
paprikapoeder
half theelepeltje gerookte paprikapoeder
dille
Peterselie
half z/a runderbouillontablet
ui, knoflook en pepertje fijn snijden
paprika in blokjes snijden.
Olijfolie in de pan
ui knoflook en pepertje aanbakken.
Gehakt erbij en goed roerend door de knoflook ui rul bakken.
Paprikastukjes erbij en mee laten bakken.
klein blikje tomatenpuree erbij en het blik tomaten
Alle kruiden erbij
En een half uur tot een uur laten pruttelen
Ondertussen bruine bonen in het vergiet laten uitlekken en afspoelen met koud water ...
scheelt 4o procent zout wat wegspoelt!!
Als alles gaar is en de paprika lekker zacht is,dan de bruine bonen erbij,een paar minuten mee laten bakken tot de bonen goed warm kunnen worden ,
Goed doorroeren En klaar is de chili..Je moet natuurlijk wel even proeven of er nog iets van kruiden bij moet..
Lekker met zuur ...een beetje geraspte kaas erover ...voor wie er zin in heeft
Ik zou zeggen ;Eet smakelijk!!