Lekker zelf chocolade mousse maken ,het is niet moeilijk
ook zo klaar je heb er ook niet veel voor nodig
maar het is tongstrelend lekker als het klaar is.
Zet een paar schalen klaar, de mixer
pan water op het vuur.
voor 4 pers.
150 gram zeer pure chocolade van 75 %
2 eieren
50 gram basterd suiker
1 bakje room 200ml
We gaan de eieren scheiden,eiwit en eigeel allebei in een aparte kom
Eiwit met de helft van de suiker mixen tot het mooi stijf word
slagroom lobbig kloppen (zonder suiker).
Ondertussen de chocolade in een schaal boven kokend water.
au -bain -marie verwarmen tot alle chocolade gesmolten is.
We doen gelijktijdig de rest van de suiker bij het eigeel en kloppen het door elkaar .
De gesmolten chocolade doen we bij het eigeel-suikermengsel.
Dan het chocolademengsel rustig door de slagroom scheppen.
Daarna doen we langzaam het geklopte eiwit door het mengsel scheppen .
En klaar is de Chocolade mousse,
Dit keer doe ik er wat amandelschaafsel over heen maar de mandarijnen-compote erbij is ook heel lekker
Mandarijnencompote...is ook snel klaar en erg lekker
Heerlijk als kerstdessert.