Ik ben een liefhebber van buitenslands eten het is kruidig en met veel smaak
Ook dit gerecht ,als je een zoutarm dieet heb ,zijn dit toch gerechten die altijd lekker zijn door de vele kruiden mis je geen zout
Echt een gerecht voor iemand die te horen krijgt dat hij zich voortaan moet houden aan een zoutarm dieet
Een gerecht met veel groente.
Voor 2 personen ;ik doe eerst alle ingrediënten die je nodig heb om een pasta te maken
Die kopen we niet in een pakje die maak ik zelf.
1 ui
2 tenen knoflook
stukje verse gember van 2 cm
1 Spaanse peper
1lepel garam massala
halve lepel kerrie
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnzaad
halve theelepel korianderzaad
chilipoeder opotioneel als je van pittig houd
Ui en knoflook en pepr en de gember in grove stukken snijden
Dit mengen we goed in de keukenmachine of staafmixer...Wil je hem nog pittiges neem een pepertje extra
Verder hebben we nodig
3 ons kipdijfilet
1 pakje kokosmelk
2 ons peultjes of sugarsnips
1 rode paprika
1 stengel sellerie
eventueel tauge
handje cashewnoten
halve zoutarme kipbouillontablet
2 hardgekookte eieren
verse koriander
lekker met rijst ,ik neem pandanrijst
Maak als eerste de pasta dat is je kruidenmix
snijd het vlees in stukken
Groente schoonmaken en snijden
Olie in de pan en de pasta roerbakken een paar minuten ,dan de kipstukjes erbij
meng het vlees goed door de kruidenmassa
De kokosmelk kan er nu bij ,goed doorroeren bouillontablet verkruimelen er boven
paprika en sellrie erbij ,deksel op de pan laat 15 minten zactjes koken
daarna de peultjes of sugarsnaps erbij laat een paar minuten meekoken tot het gaar is
nog wat tauge erbij even omroeren eiren pellen en in de schaal de cashewnoten erover strooien.en wat koriander
Lekker met rijst en een yoghurtdip
EET SMAKELIJK!!!