Zin in lekkere Italiaanse gehaktballetjes???Heerlijk in tomatensaus met mozzarella
Ik had er zin in lekker met kipgehakt
Nu kun je het maken als een pastasaus maar is ook lekker met rijst , aardappelpuree of met knolselderijpuree zo at ik het vandaag
wat heb je nodig voor 2 personen
gehaktballetjes;
250 gr kipgehakt
1 sjalot
1 theelepel harissa
knoflookpoeder
nootmuskaat
zwarte peper
paprikapoeder
oregano
olijfolie
Voor de saus;
ui
2 tenen knoflook
klein blikje tomatenketchup (Delmonte)
blik tomaten
lepel balsamico azijn
zwarte peper
Halve groente bouillontablet(zoutarm)
Oregano
basilicum
mozzarella
Eerst de gehaktballetjes maken ;
Sjalot fijn snijden, bij het gehakt en de rest van de kruiden erbij ,
goed mengen en balletjes draaien
Olijfolie in de pan en de balletjes bakken regelmatig omdraaien tot ze bruin en gaar zijn.
Oven voorverwarmen op 180 graden
Ook ondertussen de tomatensaus maken
ui en knoflook fijn snijden en in olijfolie aanfruiten
blikje tomatenpuree erbij en de tomaten ,even goed doorlaten koken
balsamico en de rest van de kruiden erbij
Neem de ovenschaal ,leg onderin wat tomatensaus de balletjes gehakt erin en weer tomatensaus over de balletjes
Snijd de mozzarella in plakjes
Leg de mozzarella boven op de balletjes
Doe de schaal in de oven 20 minuten
je heb nu je handen vrij om de rest van het eten klaar te maken
De kaas is gesmolten en we zetten wat lekkers op tafel