Varkensfilet aan een stuk word niet zo vlug droog als dat je lapjes koopt en bakt..Ik vind ze te droog...we gaan ze ook garen in de oven ...gemarineerd
wat zitten googlen voor een recept en van een paar recepten ..mijn eigen ding ervan gemaakt
stuk varkensfilet voor 2 pers ongeveer 3 ons
4 tenen knoflook
rozemarijn
sjalot
1 puntpaprika
1 stengel bleekselderij
Voor de marinade
knoflook uitgeperst
olijfolie
2 eetlepls balsamicoazijn
paprikapoeder zeker een eetlepel
Italiaanse mix kruiden
peper uit de molen
we mixen dit goed door elkaar.
We snijden het vlees om de 1 cm en een 1 cm naar binnen in..daar steken we een een stuk knoflook in en een stuk rozemarijn en iets van de marinade
We marineren daarna het hele stuk vlees en laten het een half uur intrekken
Oven voorverwarmen op 180 graden
het gemarineerde vlees smeren we nu nog een keer in met appelstroop
In de ovenschaal doen we een bodempje bouillon
daar leggen we het vlees in en er om heen de groente
die bestrooien we ook met peper uit de molen en nog wat
balsamico azijn er over heen
Het vlees gaat nu voor ongeveer 50 min de oven in op 180 graden
Als het klaar is het vlees nog even laten rusten
je kunt de saus in de pan doen en even inkoken
Vlees in mooie plakken snijden , de groenten erbij
lekker met aardappels gebakken of patat friet
Of met lekker spercieboontjes uit de wok
roerbakboontjes lekker ook met sperciebonen uit de wok