Jaaaa weer een aubergine gerecht , En ik ben er blij mee!!
Het is zo lekker als het gegrild of geroosterd is en dan zo lekker zacht met een kaassaus en en harissa-0lie.
Ik heb al veel aubergine gerechten gemaakt ,maar deze is de lekkerste .
Weer helemaal geinspireerd naar het recept van Ottolenghi
Hij gaf laatst een kookdemonstratie hoe hij het maakte.
En ik had zo iets van ;dat wil ik ook eten!!
Het orginele recept is met veel feta kaas die heb ik vervangen door geitenkaas.
Een brokje feta kan best maar geen 100gram.
Wat hebben we nodig voor 2 personen
2 aubergines
pijnboompitten
dille
geitenkaas
melk(scheutje)
harissa
Olijfolie
citroensap
ahornsiroop
Ik deel het recept in drie blokken ,lijkt me beter om te volgen.
Harissa-olie ,kun je lang van te voren maken
1 eetlepel harissa
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ahornsiroop(maplesirope) het mocht van mij het is natuurlijk zoet
maar wel natuurlijk..Ik ga hier geen vervanger voor nemen ...Ga je gang als je wel vervanger heb .Ik neem deze koolhydraten voor lief.
Dit meng je allemaal door elkaar .
Paar lepels pijnboompitten kun je van tevoren roosteren in een droge pan op hoog vuur.
Dille kun je van tevoren knippen .
Kaassaus
100 gram geitenkaas prak het fijn ,en schud er wat melk over en meng het goed tot er een een saus ontstaat.Kun je van te voren maken.
We gaan de grilpan aanzetten op hoogvuur , zet de wasemkap op vol vermogen en een raam open als het kan.
Doe wat olijfolie in een diep borden masseer de aubergines helemaal in met olijfolie.
En leg ze in de grilpan ...er komt veel stoom vanaf niet schrikken.
Regelmatig de aubergines draaien
Na een half uur is de schil hard donkergekleurd en van binnen is het gaar.
Haal de aubergines uit de pan
Leg het op een roooster en laat wat afkoelen
Als het wat afgekoeld is het vel van de aubergine trekken ,het gaat vrij makkelijk.
Als alles er af heel voorzichtig insnijden boven en onderkant vast laten zitten en ook niet te diep doorsnijden.
Doop de achterkant door de harissa en leg je aubergine op het bord met de kaassaus.
Schenk de resterende harissaolie over de aubergine en wat op de kaassaus.
Nog wat pijnboompitjes eroven ,peper zo nodig en de dille.
Ik heb er nog Bifteki bij gemaakt (Griekse gehaktballetjes) en tzadziki.
We gaan lekker eten
EEt smakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties