Dit is een lekker lunchsoepje en als je 2 kommen op heb neem van mij aan dat je maag goed gevuld is
Soep is in een half uurtje klaar,het snij werk neemt de meeste tijd in beslag.
belangrijk keukenhulpje is een staafmixer
Op het eind maken we er een mooie gladde soep van
door middel van de staafmixer
beetje room of crème frache maakt de soep nog lekkerder
We hebben niet veel nodig;
1 courgette
1 stengel bleekselderij
ui
1 teen knoflook
room
peper uit de molen
halve liter bouillon of anders een halve tablet z/a groente bouillon tablet
munt of peterselie
ei opotioneel
olijfolie om te bakken
Ui en knoflook snipperen en in een pan de ui en knoflook glazig fruiten in de olijfolie
courgette in blokjes snijden
bleeksellerie stengel in ringetjes snijden
We gaan de groente mee bakken bij de ui in de olijfolie
Kokend water over de groente schenken tot de groente net onder staat
halve bouillontablet erbij ,peper
laat het 20 min zacht koken tot de groente gaar is
Pan van het vuur even af laten en koelen ,en met de staafmixer mixen tot een mooie gladde soep wat room er door roeren
Fijn gesneden peterselie of munt er op...nu is munt wel hèèl lekker bij deze soep
Naar smaak nog eventueel peper erbij en een doormidden gesneden ei ..klein scheutje olijfolie erover sprenkelen is ook lekker
Heerlijk soepje ..ik haalde 2 grote kommen soep eruit
Vult goed