Dit recept kwam via een videofilmpje op F.B voorbij
Daar had ik zin in ,een plak ham moet kunnen ,ik eet geen brood
Eet ik bijna nooit ,scheelt een hoop zout kun je je wel eens een plak ham permiteren .
Je kunt er verschillende soorten groenten voor gebruiken dit keer hield ik het bij zoete tomaatjes en puntparika
Ik ga het maken zoutarm ..in het filmpje werd gewerkt met gerookt spek en salami
in 1 plak ham zit 358 mg natrium
83 mg kalium
Ik neem een muffinvorm die ik invet met boter
oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)
Voor 4 ei in ham
4 plakken ham
4 eieren
6 cherrytomaatjes
halve puntpaprika
handje geraspte kaas mozzarella of Emmenthaler
zwarte peper
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
uienpoeder
knoflookpoeder
peterselie
als je het in huis heb basilicumblaadjes.
Plakje ham in de ingevette muffin schaal leggen groente de kaas en de kruiden erover strooien.
Courgette of broccoli kun je er ook goed voor gebruiken
En dan het ei breken en in de muffinschaal laten glijden.Nog wat kruiden op het ei strooien
Zet het voor een minuut of 10 a 15 minuten in de oven
Ligt er aan hoe groot je eieren zijn
Als je het uit de oven heb gehaald even laten afkoelen het is erg heet
Je kunt ook wat bewaren voor de volgende dag
Maak jouw eigen website met JouwWeb