Ik zag dit filmpje en had gelijk zoiets van dat is lekker voor een makkelijke zaterdag
Wij laten al het zout achterwege ,en ik nam i.p.v. lasagne vellen courgette plakken
Net zo lekker als de lasagne vellen en wel gezonder
ook de helft van het gehakt want dat is veel teveel voor 4 paprika`s
En wat meer kruiden......Kijk het filmpje ,leuk om even te zien
en dan zelf aan de slag.
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
4 paprika`s is veel hoor ik heb er èèn over voor morgen.
250 gr rundergehakt
ui
4 tenen knoflook
blikje tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten
Basilicum
Ricotta (half bakje)
1 ei
parmezaanse kaas
Geraspte kaas
courgette
peper, paprikapoeder en gerookte paprikapoeder
halve tablet runderbouillon zoutarm
glas rode wijn
Gedroogde Italiaanse kruiden
Ik maak de saus zoals ik altijd de Bolognese saus maak
Spaghettie Bolognese klik op de link
Ook nu weer lekker laten trekken ,en niet zo`n vlugge saus dat kan niet lekker zijn
Paprika`s kapjes eraf in een schaal en een half uur in de voorverwarmde oven van 180 graden
Basilicumblaadjes snijden
Ricotta met een ei en de Parmezaanse kaas door elkaar roeren,
de Basilicum er door roeren
peper erbij naar smaak
Paprika uit de oven ,snijd dunne plakjes van de Courgette en snijd ze in tweeën of drieën.
WE gaan de paprika`s vullen ;flinke lepel vleessaus
plakje courgette
ricottamengsel erop
plakje courgette.
Ga zo door tot de paprika gevuld is als laatste de geraspte kaas
Beetje olijfolie er over sprenkelen tegen het verbranden
En dan de oven in voor 20 min.
Laat het een beetje afkoelen voor je begint te eten
Lekker een rood wijntje erbij ,dit past zo goed bij dit gerecht
(is geen verplichting hoor...ik vind het lekker en het is zaterdag )
EET SMAKELIJK
Maak jouw eigen website met JouwWeb