Bloemkool uit de oven met een krokant korstje
Bloemkool is èèn van mijn favoriete groenten ,niet die van mijn man dus die maak ik voor mij alleen
wat hebben we nodig
voor 2 pers.
kleine bloemkool
100 gr champignons en 1 ui
wat tomaatjes of grote tomaat
2 beschuiten
geraspte kaas
peterselie, paprikapoeder,peper, aromat
paar lepels creme fraiche en een ei.
We beginnen met de bloemkool net niet gaar laten koken
oven op 170 graden zetten
ui gesnipperd bakken in olijfolie en daar doen we de champignons bij
lekker bruin bakken met peper en paprikapoeder
we leggen dit in de ingevette ovenschaal
tomaatjes eroverheen
de bloemkool die 10 min. gekookt heeft leggen we daar weer bovenop
ei los kloppen en creme frache erbij en wat gerasptekaas er door scheppen wat peper en nootmuskaat
dit mengsel gieten we over de bloemkool schotel
Beschuiten fijn maken en hier doen we ook geraspte kaas doorheen en wat peterselie ...gewoon naar smaak
Alles over de schotel strooien en dan de oven in
ongeveer een half uur op 170 graden in de oven en klaar is je schotel
Heb je een oven met een grill stand dan kan je de laatste 5 min nog even laten grillen tot hij een mooi korstje heeft gekregen
Lekker met een bal gehakt
Ik had hier meer als genoeg aan en hoefde er geen aardappels bij
uitjes en champignons in de pan de bloemkool koken en de creme fraiche door het ei roeren
alles erop en erin dan de oven in en dan op mijn bordje