Een lekker tomaten taartje ,nu ik dit maak is het zo heet een echte tropendag van 37 graden en dan willen wij geen zware maaltijd
Je kunt het ook eten als tapas ,snijd je kleinere stukken
Ook `s avonds bij de borrel een lekker hapje
Voor 2 personen
8 velletjes bladerdeeg (hartige taart)
1 grote tomaat of vleestomaat
handje kleine tomaatjes gehalveerd
1 ui
3 tenen knoflook
paneermeel
1 ei
ongeveer 1 ons zachte geitenkaas
verse basilicum
Italiaanse gedroogde kruiden
olijfolie
Diepvries hartig taartdeeg op tijd laten ontdooien.
Ook kun je uit de koeling hartig taartdeeg nemen
hete luchtoven op 175 graden voorverwarmen anders 200 graden
Ik neem 8 plakjes en maak er een bol van als het ontdooid is en rol het uit.
bakpapier op de ovenplaat leggen of schaal.
Een kleine lepel rode pesto uitsmeren over de bodem ...niet dik (denk aan zout)
paneermeel erover strooien.(vangt het vocht van de tomaat op)
Tomaat snijden ...dep het meeste vocht weg met keukenpapier
Beleg het deeg met tomaat kleine tomaatjes ui en knoflook en kruiden erover strooien.
De geitenkaas fijn gebrokkeld erover heen en sprenkel de olijfolie erover.
Randen van het deeg naar binnenslaan,
ei kloppen en randen ermee insmeren
En nu kan hij de oven in voor ongeveer 25 minuten.
Dan zeg ik;Eet smakelijk