Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Romige citroensaus met kipfilet en tagliatelli

wat een verwennerij ,

Een rijke saus ,ik draai de tagliatelli als hij gaar is er gelijk doorheen,neemt het de smaak aan van  de saus

Sinds ik een zoutarm dieet heb ben ik dat zo gaan doen en het bevalt me prima ,ook voor andere mede eters, zo hebben ze niet in de gaten dat je zonder zout aan het koken bent ,daarom zie je nooit losse sausen bij dit soort gerechten staan bij mij.

Maar als je het lekkerder vind zonder alles  door elkaar te roeren ,moet je dat beslist doen..

Het gaat allemaal erg vlug ik heb er niet zoveel foto`s van gemaakt

Want wat ik kook eten we ook .


Wat hebben we nodig

 kipfilets

2 tenen knoflook

Half pakje room

geraspte kaas (Emmentaler)

1 lepel z/a mosterd

sap van halve citroen

1 half kopje kippenbouillon

bloem 

peper

gerookte paprika 

persillade (peterselie met knoflookkruid)

verse peterselie

 

pasta

Om te bakken

25 gr roomboter

olijfolie


WE gaan beginnen zorg dat alles klaar staat;

knoflook fijn gesneden ,citroen voor uit te knijpen ,heb je geen verse kippenbouillon dan kokend water over een kwart z/a kippenbouillontablet.Peterselie snijden.

Bloem op een bord voor de kipfilet

pan water opzetten voor de pasta.

Kipfilets iets dunner snijden en kruiden met pepr gerookte paprikapoeder,persillade,en dan even door de bloem halen

In de wok of koekenpan boter met de olijfolie laten smelten als het uitgebruist is de  kipfilets erin bakken bakken tot ze een mooi bruinkorstje hebben

Leg ze op een bord met alu folie erover (blijft het warm)

In het overgebleven vet de knoflook aanbakken

1 lepel mosterd erbij

citroensap en bouillon

laat even koken en dan de room en de geraspte kaas erbij goed blijven roeren ,

ondertussen pasta gaar koken en afgieten

Op smaak de saus nog wat peper toevoegen even proeven misschien nog wat citroensap erbij

De pasta door de saus lepelen  vers gesneden peterselie erdoor 

En de kipfilet er bovenop ,kan het nog even mee warmen

En dan aan tafel met een lekkere salade

Eet smakelijk!!