Romige citroensaus met kipfilet en tagliatelli
wat een verwennerij ,
Een rijke saus ,ik draai de tagliatelli als hij gaar is er gelijk doorheen,neemt het de smaak aan van de saus
Sinds ik een zoutarm dieet heb ben ik dat zo gaan doen en het bevalt me prima ,ook voor andere mede eters, zo hebben ze niet in de gaten dat je zonder zout aan het koken bent ,daarom zie je nooit losse sausen bij dit soort gerechten staan bij mij.
Maar als je het lekkerder vind zonder alles door elkaar te roeren ,moet je dat beslist doen..
Het gaat allemaal erg vlug ik heb er niet zoveel foto`s van gemaakt
Want wat ik kook eten we ook .
Wat hebben we nodig
kipfilets
2 tenen knoflook
Half pakje room
geraspte kaas (Emmentaler)
1 lepel z/a mosterd
sap van halve citroen
1 half kopje kippenbouillon
bloem
peper
gerookte paprika
persillade (peterselie met knoflookkruid)
verse peterselie
pasta
Om te bakken
25 gr roomboter
olijfolie
WE gaan beginnen zorg dat alles klaar staat;
knoflook fijn gesneden ,citroen voor uit te knijpen ,heb je geen verse kippenbouillon dan kokend water over een kwart z/a kippenbouillontablet.Peterselie snijden.
Bloem op een bord voor de kipfilet
pan water opzetten voor de pasta.
Kipfilets iets dunner snijden en kruiden met pepr gerookte paprikapoeder,persillade,en dan even door de bloem halen
In de wok of koekenpan boter met de olijfolie laten smelten als het uitgebruist is de kipfilets erin bakken bakken tot ze een mooi bruinkorstje hebben
Leg ze op een bord met alu folie erover (blijft het warm)
In het overgebleven vet de knoflook aanbakken
1 lepel mosterd erbij
citroensap en bouillon
laat even koken en dan de room en de geraspte kaas erbij goed blijven roeren ,
ondertussen pasta gaar koken en afgieten
Op smaak de saus nog wat peper toevoegen even proeven misschien nog wat citroensap erbij
De pasta door de saus lepelen vers gesneden peterselie erdoor
En de kipfilet er bovenop ,kan het nog even mee warmen
En dan aan tafel met een lekkere salade
Eet smakelijk!!