Zo zie je bij restaurantjes de platte kippen(Franco piri piri) liggen op de BBQ ,
Je moet er altijd op tijd bij zijn anders krijg je geen plaats...zo lekker ,
en al de kippen die op de BBQ liggen gaan ook allemaal op
en voor nog geen 7 euro eet je je buikje vol met friet ,sla en een glas wijn
maar nu gaan we zelf aan de slag het is winter ,niks geen BBQ...het gaat de oven in.
4 kipdrumsticks heb ik en daar ga ik een marinade voor maken...ik maak het dit keer niet te scherp
Marinade;
1 Spaanse peper
2 tenen knoflook
rozemarijn even breken
halve eetlepel gerookte paprikapoeder
naar smaak (halve theelepel) chilipoeder
peper
paprikapoeder 1 theelepel
persillade (mengsel knoflook met peterselie ..heel fijn)
Paar lepels olijfolie
1 lepel rode wijnazijn
en een kneep uit een citroen
Dit mengen we goed door elkaar en met dit mengsel smeren we de kipdelen goed in,alles mag erop
en laat het in de koelkast een paar uur intrekken.
Oven voorverwarmen op 200 graden en ongeveer een uur gaan de drumsticks de oven in
In Portugal krijg je er altijd sla bij en frieten en nog apart word de kip ingekwast met een piri pirisausen die is echt scherp
Wij eten het vandaag met spercieboontjes gemengd met champignons even mee gewokt met een uitje en knoflook,wat peper erdoor heen en van Verstegen de gemengde kruiden Za 'atar...MMM..Het zijn kruiden uit de Oosterse keuken