De feestdagen zijn achter de rug en het word een dag voor een lichte maaltijd
Kabeljauwfilet met worteltjes en peulen en
met gebakken aardappels..(ik vind gekookte aardappels zoutarm niet lekker)Misschien komt het nog wel als ik weer een paar maanden verder ben .
Voor 2 personen
450 gr kabeljauwfilet
paprika, knoflook een tomaat
citroensap
verse peterselie en koriander
balsamico azijn
2 beschuiten
peper uit de molen ,
zoutarme viskruiden ,
aromat en
knoflookpoeder
Oven voorverwarmen op 170 °c
ovenschaal invetten met olijfolie
vis kruiden en citroensap erover sprenkelen
leg de vis in de schaal fijngesnipperde knoflook erover strooien olijfolie erover sprenkelen
2 beschuiten kruimen erboven en dan 10 min. in de oven garen.
Ondertussen snijden we de paprika in kleine stukjes de tomaat nog wat knoflook,
peterselie en koriander klein snijden
We doen dat allemaal in een kom peper en de andere kruiden erbij een klein scheutje
Balsamico azijn erbij en goed door elkaar roeren
We gaan dit over de kabeljauw verspreiden die al 10min in de oven heeft gestaan
Met de groente erover gaat het terug de oven in voor nog eens 10 min op 170 °c
Lekker met groente aardappelen of witte rijst erbij
En heel gezond.