Turki is Indonesich voor kalkoen,
Ketjap omdat ze gemarineerd zijn in een ketjapsaus
Je kunt hetzelfde gerecht ook maken van varkensvlees..Babi ketjap
van kip ; Ajam ketjap
lekker met mie mihoen of nassi
Pindasaus en pittige komkommersalde
Voor 2 pers.
250 gr kalkoenfilet
2 uien
2 grote tenen knoflook
mespunt sambal
chilipoeder èèn keer schudden
Ketamboer
Laos
5 spices van Verstegen
sap van halve citroen
scheutje sesamolie
ketjap zoutarm ,flinke scheut
koriander
sesamzaadjes om erover te schudden voor het opdienen
Kalkoenfilet in blokjes snijden,ui grof snijden
en knoflook fijn snipperen
Marinade van alle ingredienten maken op de sesamzaadjes na
Zet het een uur of 6 in de ijskast
Als we de Turki Ketjap gaan bakken hoeft er geen olie in de pan die zit al bij de marinade,op half hoog vuur goed door laten bakken
en alles staat dan gelijk op,de pindasaus ,mihoen en in de wok ui , prei en knoflook, gember daar gaat de mihoen bij op de voorgrond de Turki Ketjap
Als het klaar is bestrooien met sesamzaadjes en koriander...beetje pindasaus erover ...maar het hoeft niet het is zo ook erg lekker