Home; zoutarme recepten » Hartige taarten ..filo of bladerdeeg » turnom taart van uien groente ,speklappen en geitenkaas

Ik vind dit echt een gerecht voor de zaterdag

makkelijk, iedereen kan het maken ,vlug klaar 

Een taart waarvan de bodem bovenop ligt

Daaronder groente en het vlees

lekker hartig  en kruidig

en weer eens wat anders


Wat hebben we nodig voor 2 personen;

4 hele dunne speklapjes

2 rode uien

1 a 2 paprika`s

handje bimi (of brocoli in kleine roosjes)

geitenkaas

ei

olijfolie

bladerdeeg aan 1 stuk of 4 velletjes die je even uitrolt met de deegroller

 

kruiden neem van alles een halve theelepel;

uienpoeder 

chilipoeder

knoflookpoeder

peper

verse thym

oregano

basilicum

verdeel de kruiden over alle speklapjes ..

en de groente als je het bakt .



In de droge koekenpan  de gekruide speklapjes  op hoog vuur knapperig bakken tot ze gaar zijn

 

Ondertussen de oven voorverwarmen hoogste stand bij mij is dat 200 graden (hete lucht)

bakblik invetten

Bladerdeeg op kamertemperatuur laten komen ,diepvries en koelkast bladerdeeg

 

Uien bakken tot ze wat zacht zijn die komen op de bodem van het bakblik

De paprika en bimi bakken in wat olijfolie met de rest van de kruiden

de speklapjes op de uien leggen

Is de groente na een minuut of 5 wat zachter ,dan boven op de

gebakken speklapjes  verspreiden

Wat geitenkaas erboven verbrokkelen 

Alles is in het bakblik nu komt het bladerdeeg erboven op

Laat een cm van het deeg over de rand hangen 

deze stop je in het bakblik

Ei kloppen en met en kwast het deeg bestrijken

En nu kan hij de oven in 25 a 30 minuten tot hij een mooi kleurtje krijgt

Als de kleur mooi is  haal je de taart uit de oven ,

Laat het een minuut of 5 afkoelen zodat hij mooi los laat uit het blik

Dan bord over het blik en omdraaien en dan de verassing!!!!

Wat ziet hij er mooi en lekker uit