Kipkerrie lekker die kerriesmaak zeker als je zoutarm eet mis je geen zout ..het is zo kruidig
Veel groente erbij dus supergezond.
Ik neem zelf het liefst kipdijfilet als kipfilet ,er zit meer smaak aan en het is iets vetter
Voor 2 personen
250 gram kip of kipdijfilet
1 ui
3 tenen knoflook
1 spaanse peper
1 sereh stengel
1courgette
1 paprika
1 wortel
1 tomaat
1 appel
1 pakje cocosmelk
peterselie
3 theelepels garam massala
1 theelepel kerrie
halve theelepel kurkuma
1 theelepel peper
1 zoutarme groentebouillontablet
Olijfolie om te bakken
Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met de helft van de garam massala en peper
Zet het even weg ,terwijl je alle groente snijd in blokjes
Olijfolie in de pan en bak de kipfilet bruin ,ik doe er de sereh stengel bij die ik even gekneusd heb
Knoflook ,ui en Spaanse peper erbij even meebakken en daarna alle groente.
Roerbak het even goed door ,en doe er een klein beetje bouillon bij
De kruiden kerrie, garam massala, peper en kurkuma er doorheen roeren
kokosmelk erbij 15 minuten laten koken ...laat het wat inkoken
Laatste 5 minuten de appel gesneden in blokjes erbij
Op het laatst de peterselie
Lekker is erbij natuurlijk rijst ,ik neem meestal basmatirijst