Ik ben gek op gehakt en eet het vaak ,en dan het liefst kip of rundergehakt
Vandaag heb ik mager rundergehakt en ga een KHB gehaktbrood maken zonder paneermeel...dus ben zelf ook nieuwsgierig
Maar met deze kruiden moet het zeker heel lekker worden
Voor 4 personen (of 2 dagen)
1 pond mager rundergehakt
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 rode puntpaprika
1 tomaat
lenteui
geitenkaas (4 rondjes)
1 klein blikje tomatenpuree
1 lepel Ras el Hanout
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1theelepel harissa (houd je van pittig 2 theelepels)
halve theelepel komijnzaad
1 theelepel za atar
1 theelepel gerdroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde basilicum
peper naar smaak
nootmuskaat
bakblik
bakpapier
Snijd sjalot knoflook ,paprika en lenteui klein en doe het met alle kruiden en een half blikje tomatenpuree door het gehakt.
Meng het goed door elkaar
Op het laatst maak brokjes van de geitenkaas bij het gehakt mengen
Zet het een uurtje in de koelkast weg
Oven op 180 graden zetten
bakpapier in cakeblik
Kneed het gehakt goed door en vul het cakeblik ermee ,goed aanduwen
de andere helft van de tomatenpuree smeer je over het gehakt met een lepel en druk goed aan
Daarbovenop leg ik wat plakjes tomaat en kruid het met peper en basilicum
het gehaktbrood gaat voor 3 kwartier de oven in.
Halverwege de tijd zie ik dat er veel vocht in het bakblik is gekomen
Ik laat dat weglopen ...dat is verder geen probleem voor het gehaktbrood
Laat het gehaktbrood wat afkoelen voor je het uit de vorm haalt
Zit er nog vocht in laat maar weglopen ,dat gaat makkelijk met het bakpapier in het blik
Ook haal je het gehaktbrood makkelijk uit de vorm.
Wij eten het met snijbonen en frietjes van zoete aardappelen lekker sausje erbij