Rucola-salade altijd lekker en je kunt het overal bijzetten of als voorgerecht of bij de hoofdmaaltijd...het vraagt niet veel tijd is niet veel werk en het heeft een lekkere smaak van zichzelf zodat een dressing niet overdadig moet zijn.
Eenvoudige basissalade van rucola...jje kunt het uitbreiden met kastanjes warm geitenkaasje...is het echt Frans...noem maar op
Maar het belangrijkste is de olie;...een hele goede olijfolie die je niet gebruikt met bakken, of je gebruikt een notenolie.
Tip ben je ooit in Frankrijk ,of laat het meenemen de noten-olie is van betere en smaak vollere kwaliteit, ook voor de prijs .dan degene die je hier koopt ,misschien is er ergens een goede winkel ...maar notenolie uit de supermarkt lijkt er niet op
voor deze salade had ik voor 2 pers
1 zakje rucola
8 a 10 cherry tomaatjes
2 stengels lente ui
handje pijnboompitten
peterselie
Onderop de rucola...tomaatjes in partjes snijden, gesneden lenteui erover
peterselie en de pijnboompitten en dan de dressing erover heen laten druppelen
Voor de dressing
scheutje goede olijfolie
citroensap (1 eetlepel) is eigen naar smaak...ik weeg nooit wat af ,gaat naar eigen inzicht
1 kleine lepel honing
gemalen chilivlokken
Alles door elkaar mengen en over de salade laten druppelen met een lepel
Eet smakelijk