Lekker een hartige taart en filodeeg is zo makkelijk om mee te werken
Filodeeg ontdooien wel in een vochtige theedoek dan blijft het zacht ..en soepel
we maken hem met gehakt kan ook met kipfilet of vegetarisch
Voor 2 pers.
4 a 5 vellen filodeeg
250 gr gehakt
1 ui en
2 tenen knoflook
1 stengel prei en
1 aubergine
verse peterselie
provencaalse kruiden
peper en paprikapoeder
ras el Hanout
mespunt sambal
3 eieren
handje geraspte kaas
half pakje fètakaas of geitenkaas in blokjes
boter om springvorm mee in te vetten ,o
lijfolie om in te bakken
filodeeg ontdooien op de verpakking staat hoe lang, meestal 100 min.
Het gaat allemaal vrij vlug en alles achter elkaar
ui en knoflook fijn snijden en
prei en aubergine in reepjes en blokjes snijden
oven voorverwarmen
gehakt rul bakken in olijfolie ui en knoflook erbij en peper paprikapoeder eroverheen
groente meebakken en de rest van de kruiden erover heen schudden
Onder tussen eieren kloppen geraspte kaas erdoorheen scheppen en de verse peterselie
fetakaas in blokjes snijden
Springvorm insmeren met boter
Met de filodeeglapjes de springvorm bekleden en een flink stuk over de randen laten hangen ,dan kun je hem dichtvuwen
Vleesgroentemengsel in de springvorm doen
Mengsel ei kaas erover en de blokjes fetakaas
met filodeeg sluiten ik deed er nog een lapje filodeeg extra over
bestrijk de bovenkant met eigeel of mengsel eikaasmengsel
En dan een half uur in de oven op 180 graden
We hadden nog een stukje over ,die eten we de dag erop koud ...ook dat is lekker