We zijn nog in Portugal en vandaag lagen er mooie inktvissen (sepia) in de winkel niet duur en daar had ik wel zin in
Ik bestel er 3 en laat ze schoonmaken ,geen probleem al de vis word voor je schoongemaakt
Moet er niet aan denken om dat in de camper te doen als we vrij staan aan een mooi stuwmeer....
Alleen de koppen die moet ik er dan zelf nog aftrekken ,vind de ogen niet zo leuk
Genoeg gekletst ik ga beginnen
3 sepia`s (vuil gewogen 750 gram)
1 stengel prei
1 rode paprika
en mie
peterselie
sesamzaadjes
Voor de marinade;
1 ui
3 tenen knoflook
zoutarme ketjap flinke scheut ,
halve limoen
scheutje azijn
olijfolie
1 lepel tomatenketchup z/a
Flink peper uit de molen
1 rode peper...was niet te koop hier dus flinke theelepel sambal gebruikte ik
Doe alle ingrediënten bij elkaar ui en knoflook fijn snijden, de inktvis een paar uur erin marineren en de koelkast in
Het gerecht is zo klaar inktvis uit de koeling komt het een beetje op kamertemperatuur
paprika en prei snijden..peterselie fijn hakken .In het zuiden krijg je alleen maar platte peterselie
Komkommer schillen en snijden ik doe er verder niks bij dit gaat zo op het bord.
Water opzetten voor de mie
paprika met de prei bakken peper uit de molen erover en wat ui en knoflookpoeder
Paprika en prei is vlug klaar , mie in kokend water op je verpakking kijken hoe lang
Mijn mie is in 5 minuten klaar zo lang wil ik ook de inktvis bakken ...
niet te lang anders word inktvis taai heel belangrijk!!
Paprika en prei uit de pan even op een bordje leggen
Inktvis even op hoog vuur bakken
marinade erbij 5 minuten mee laten bakken
dan de paprika en prei erbij
ondertussen is de mie gaar en afgegoten
en die doe je dan ook bij de inktvis
Goed door elkaar mengen
peterselie erover en wat sesamzaadje plakje limoen
We gaan eten en we smullen geen taaie inktvis en het is toch lekker ...we hadden er een mooie zonsondergang bij ...wat wil je nog meer lekker eten en mooi uitzicht