Pompoensoep ...niet meer weg te denken en toch heb ik  het nog niet opgeschreven

het sneeuwt buiten en dan smaakt een soep altijd zeker als lunch

Daarom lekker soepje die ik nu maak voor de lunch

 


 

1 oranje pompoen (Hokkaido). 

2 uien

3 knoflooktenen

1 wortel

1 stengel prei

 

 

 

 

 

kruiden;

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

peper

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel thym

 mespunt harissa                                                                                                                                               1 lepel citroensap         

1 liter  kippenbouillon of  1 tablet z/a     kippenboullontablet                                                               crème frache

 peterselie

  beetje kardemom

  olijfolie





Materiaal een soeppan en een staafmixer

 

Het zwaarste werk is de Pompoen  door de helft snijden ...neem een groot scherp mes

uien en knoflook fijn snipperen de wortel schillen in plakken snijden en de prei snijden 

Olijfolie in de pan 

ui en knoflook fruiten   wortel erbij en de prei

Pompoen hoef je niet te schillen 

eenmaal de pompoen in twee helften  pitten eruit halen

en de pompoen in grove stukken snijden en mag ook in de soeppan

Alles omschudden even mee bakken en de bouillon erbij doen

Alle kruiden toevoegen

Laat het een half uur t zachtjes koken

Alle groente is gaar

Even wat af laten koelen en met de staafmixer de soep glad mixen

Voor het opdienen peterselie room of cremè frache erop schenken en wat kardemomzaadjes

Eet smakelijk