Het klinkt best Italiaans maar is het echt niet
Het is overgewaaid uit N Amerika en nu naar Europa
Het is een lekker en gezond recept met veel groente en simpel om te maken.
Je kunt groente van het seizoen nemen wat je lekker vind
Ik koos voor paprika`s en courgette,omdat ik deze combinatie met kruiden uit de oven erg lekker vind
Je kunt het vegetarisch eten of zoals ik gedaan heb met vis ,maar ook lekker met balletjes gehakt of garnalen ( zou ik wel bakken )
Wat hebben we nodig voor 2 personen
250 gram witte vis
1 grote courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
2 tenen knoflook
olijfolie
peper
chilipeper
halve lepel oregano
halve lepel basilicum
theelepel thym
200 gram pasta liefst volkoren
50 gram geraspte kaas
eventueel 100 ml room
soeplepel pastawater
Oven voorverwarmen op je hoogste stand
Alle groente in repen en plakken snijden doe het bij elkaar in een schaal kruiden erover met een flinke scheut olijfolie en met de handen door elkaar husselen
Op de ovenplaat bakpapier leggen en stort de groente erop en goed verdelen
vis kruid ik met wat er van kruidige olie is overgebleven in de schaal en leg het daarna ook op de ovenplaat
Deze kan nu de oven in voor 20 minuten
ondertussen pasta water aan de kook brengen en pasta koken
Voor je de pasta afgiet doe wat pastawater in een schaaltje er zit zetmeel in dan bind het wat met de olijfolie en eventueel room
Alles is tegelijk klaar wel zo makkelijk
Pasta afgieten en in een schaal doen doe er de geraspte kaas olijfolie naar smaak en eventueel wat room door en peper en een flinke scheut olijfolie ..nooit te zuinig mee zijn.
Ik heb maar 1oo ml room er door gedraaid anders word het mij te machtig
Groente vanaf de ovenplaat op de pasta
Doe de heerlijke gegrilde groente door de pasta scheppen, komen de kruidige smaken ook in de pasta
De vis is ook gaar en kan erbovenop
Nog eventueel wat cherrytomaatjes erbij
Lekker een vlugge pastamaaltijd met gezonde groente
Eet smakelijk