Iets lekker zoet voor bij de koffie ,thee of ook lekker als dessert
De cheesecakejes kun je een dag van te voren klaar maken .
De aardbeienroom pas vlak voor gebruik op de cheesecake doen.
Wat hebben we allemaal nodig ..ik heb er 6 gemaakt .. wil je meer dan verdubbelen van alles in het recept
Voor de bodems
70 gram digestives (ik had 5 koekjes)
25 gram gesmolten boter
Voor het cheesecakemengsel ;
1 bakje roomkaas van 200gram (lidl, Aldi of Philadelphia)
50 gram suiker of zoetstof (paar lepels zoetsof of druppels naar smaak even proeven )
1 ei
50 gram zure room
halve theelepel vanilla exance
1 eetlepel maizena
Voor de aardbeienroom
100 ml slagroom
1 grote lepel mascarpone
paar aardbeien
suiker of zoetsof naar smaak
notencrunch als topping
Oven voorverwarmen op 130 graden
papieren cups in de cupcakevorm
Boter smelten in pannetje of magnetron;
De koekjes in de keukenmachine vermalen,geen keuekenmachine even met de deegroller eroverheen
In een schaal de gesmolten boter erdoorheen en even goed samen kneden
Met een lepel dit mengsel in je cupbakjes verdelen en god aandrukken gaat het best met een glas
Meng de suiker of zoetstof met de roomkaas
doe er dan het ei de maizena de zure room en de vanille-extract erbij
even goed doorkloppen tot een romige massa
Verdeel het mengsel over de vormpjes
En plaats de cupcake vorm in de oven
Laat ze voor 25 a 23 minuten in de oven van 130 graden..Er moet bovnein nog een beetje beweging in zitten
Laatste minuten dus regelmatig kijken
Laat ze in de vorm afkoelen
naderhand oplaten stijven in de koelkast voor minimaal 2 a 3 uur
Voor de topping de mascarpone met de slagroom zoetstof of suiker en een paar klein gesneden aardbeien bij elkaar en stijf kloppen .
Pas op de cheesecakejes doen als je het gaat eten
Dan eerst de papiertjes eraf
de topping erop wat notencrunch en een stuk aardbei
Lekker genieten ervan