Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Iets lekker zoet voor  bij de koffie ,thee of ook lekker als dessert

De cheesecakejes kun je een dag van te voren klaar maken .

De aardbeienroom pas vlak voor gebruik op de cheesecake doen.


Wat hebben we allemaal nodig ..ik heb er 6 gemaakt .. wil je meer dan  verdubbelen van alles in het recept

 

 

Voor de bodems

70 gram   digestives (ik had 5 koekjes)

25 gram gesmolten boter

Voor het cheesecakemengsel ;

 

1 bakje roomkaas van 200gram (lidl, Aldi of Philadelphia)

50 gram suiker of zoetstof (paar lepels zoetsof of druppels naar smaak even proeven )

1 ei

50 gram zure room

halve theelepel  vanilla exance

1 eetlepel maizena

 

Voor de aardbeienroom

100 ml slagroom

1 grote lepel mascarpone

 paar aardbeien 

suiker of zoetsof naar smaak 

notencrunch als topping

Oven voorverwarmen op 130 graden

papieren cups in de cupcakevorm

 

Boter smelten  in pannetje of magnetron;

De koekjes in de keukenmachine  vermalen,geen keuekenmachine even met de deegroller eroverheen

In een schaal de gesmolten boter erdoorheen en even goed samen kneden

Met een lepel dit mengsel in je cupbakjes  verdelen en god aandrukken gaat het best met een glas

Meng de suiker of zoetstof met de roomkaas

doe er dan  het ei de maizena  de zure room en de vanille-extract erbij

even goed doorkloppen tot een romige massa

Verdeel het mengsel over de vormpjes

En plaats de cupcake vorm in de oven



Laat ze voor 25 a 23 minuten in de oven van 130 graden..Er moet bovnein nog een beetje beweging in zitten

Laatste minuten dus regelmatig kijken

Laat ze in de vorm afkoelen 

naderhand oplaten stijven in de koelkast voor minimaal 2 a 3 uur


Voor de topping de mascarpone met de slagroom zoetstof of suiker en een paar klein gesneden  aardbeien  bij elkaar en stijf kloppen .

Pas op de cheesecakejes doen als je het gaat eten

Dan eerst de papiertjes eraf

de topping erop wat notencrunch en een stuk aardbei

Lekker genieten ervan