We hebben de rookoven en ik wil toch wat meer uit proberen ook met vlees
Vandaag speklapjes warm gerookt voor de lunch en ik wilde er 2 gebruiken voor een rundvleesgerecht
Ik ben benieuwd ik ga ze eerst marineren
Ik doe ze een beetje oosters marineren ...Waarom??? veel smaak geeft het af.
4 speklappen
2 eetlepels z/a ketjap
1 theelepel sambal of harissa
peper
knoflookpoeder
uienpoeder
1 theelepel gerookte paprika
kruiden door elkaar mengen de speklappen er mee marineren en voor een paar uur in de koelkast plaatsen
Ondertussen de rookoven in orde maken dit keer gebruikte ik beukenmot
Het is droog weer ,dat moet het zijn want ik wil alleen buiten roken
Ook al heb je een wasemkap,je ruikt het door het hele huis
Maak een bakje van alufolie om het vet op te vangen
de speklappen wat drogen met keukenpapier en op het rooster leggen
Deksel erop en op je spiritusbrandertjes zetten
Ik tel 25 a 30 minuten het zijn dunne speklappen
als de deksel eraf gaat zie je walm eraf komen ...en het ruikt toch lekker!!!
Het is helemaal gaar en ik eet het bij wat salade , wat lekker smaakt .
de andere 2 heb ik gebakken en bij de rundvleesstoof gedaan
die ik maakte .
En ik moet zeggen als ze gebakken zijn ook erg lekker
Bij het rundvleesstoof geeft het een rooksmaak af
rundvlees met bier in de oven gegaard En hier dan de gerookte speklappen bij ...MJAmm
Volgende keer eens droog kruiden (geen ketjap of olie) en dan roken
we blijven zo gezellig bezig