Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Stifado  ik heb het nog gegeten in een Grieks restaurant  het word tegenwoordig nooit meer gemaakt , De Nederlanders eten het niet  als je er naar vraagt ..ze willen alleen nog vlees van de gril.

Jammer veel Griekse gerechten kom je er dan niet meer tegen  ..Maar we kunnen het ook zelf maken en dat doe ik ook vaak  ...dit recept kun je ook maken met konijn ..ook zo lekker

Maar nu met rundvlees


Voor 2 pers.

1 pond doorregen riblappen

8 a 10 sjalotten

3 tenen knoflook

1  glas rode wijn

klein blikje tomatenpuree

kaneelstokje

zwarte peper uit de molen

halve theelepel komijnpoeder

lepel oregano

lepel peterselie

1 theelepel suiker

1 z/a runderbouillontablet of runderbouillon

1 eetlepel bloem

olijfolie

 


Uien pellen en heel  bakken in olijfolie

Vlees in grove stukken snijden en even door de bloem heen halen

uien uit de pan vlees bruin bakken 

Knoflook ontvliezen en in repen snijden en erbij in de pan vlees

even meebakken

tomaten puree erbij

even goed doorroeren

sjalotjes weer erbij

wijn erbij en wat bouillon tot alles onder staat

kaneelstokje en de rest van de kruiden erbij 

Laat ongeveer 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is

Je kunt dit een dag van te voren maken , komen de smaken goed tot zijn recht 

Het smaakt bij Griekse rijst of pasta  gebakken aardappelen met brood

Geniet ervan!!