Stifado ik heb het nog gegeten in een Grieks restaurant het word tegenwoordig nooit meer gemaakt , De Nederlanders eten het niet als je er naar vraagt ..ze willen alleen nog vlees van de gril.
Jammer veel Griekse gerechten kom je er dan niet meer tegen ..Maar we kunnen het ook zelf maken en dat doe ik ook vaak ...dit recept kun je ook maken met konijn ..ook zo lekker
Maar nu met rundvlees
Voor 2 pers.
1 pond doorregen riblappen
8 a 10 sjalotten
3 tenen knoflook
1 glas rode wijn
klein blikje tomatenpuree
kaneelstokje
zwarte peper uit de molen
halve theelepel komijnpoeder
lepel oregano
lepel peterselie
1 theelepel suiker
1 z/a runderbouillontablet of runderbouillon
1 eetlepel bloem
olijfolie
Uien pellen en heel bakken in olijfolie
Vlees in grove stukken snijden en even door de bloem heen halen
uien uit de pan vlees bruin bakken
Knoflook ontvliezen en in repen snijden en erbij in de pan vlees
even meebakken
tomaten puree erbij
even goed doorroeren
sjalotjes weer erbij
wijn erbij en wat bouillon tot alles onder staat
kaneelstokje en de rest van de kruiden erbij
Laat ongeveer 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is
Je kunt dit een dag van te voren maken , komen de smaken goed tot zijn recht
Het smaakt bij Griekse rijst of pasta gebakken aardappelen met brood
Geniet ervan!!