Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Moeilijke naam Spanakopita , het is een eenvoudige spinazietaart en niet moeilijk om te maken.

.Het enigste waar je goed op moet letten dat je het filodeeg uit de diepvries goed behandeld.

Haal het ruim van tevoren voor je het  gerecht gaat maken uit de diepvries en laat het in de verpakking ontdooien.

Ondertussen kun je de spinazie roerbakken want die moet afkoelen.

Is het filodeeg ontdooit pas uit de verpakking halen als je het gaat bewerken.

Leg een natte theedoek klaar en leg hier dan de filodeegblaadjes op .

Ze drogen nu niet uit

.

De dag erop kun je het opwaremen in de voorverwarmde oven 150 graden 15 min.,of airfryer 150 graden 10 minuten.

 

 Dit gezegd hebbende gaan we beginnen

 

Ik maak het in de ovenschaal , maar wil je meer maken dan zou ik het op de ovenplaat leggen en alles verdubbelen.

 


Wat heb je nodig ;

1 pakje filodeeg(diepvries)

1 zak spinazie (450gr)

1 kleine ui

1 teen knoflook

munt klein bosje en alleen de blaadjes

half bosje peterselie

1 lepel dille,  vers of gedroogd

2 eieren

1 rolletje geitenkaasrondjes

peper uit de molen

halve zoutarme groentebouillontablet

scheut olijfolie

25 gram gesmolten roomboter


Filodeeg ligt al te ontdooien

 

Peterselie en munt klein snijden 

ui en knoflook heel klein snijden

Olijfolie in de pan  ui en knoflook aanfruiten goed doorroeren

Spinazie in plukken erbij doen en laten slinken tot hele zak spinazie geslonken is peper en bouillonblok erboven verkruimelen 

peper erbij en de groene kruiden even goed doorroeren 

Helft van de geitenkaas erboven verkruimelen

Goed omscheppen , zet weg en laat afkolen.

 

Oven voorverwarmen op 200graden

Ovenschaal invetten met olijfolie

Boter laten smelten

Leg vel voor vel in de ovenschaal en smeer in met de roomboter 

5 lagen filodeeg.

Eieren klopen met de rest van de geitenkaas ,dit door de afgekoelde spinazie scheppen.

De spinazie over de filodeeg verdelen.

Daar boven op ook 5 lagen  filodeeg allemaal met roomboter insmeren

Schaal  gaat de oven in voor een half uur , word  de bovenkant te bruin

leg er een vel aluminiumfolie over.

Laat het wat afkoelen voor je hem aansnijd

En dan lekker genieten ervan





Maak een Gratis Website met JouwWeb