Indonesische kip met witte rijst en pindasaus
zoetzure komkommers
Ik heb er tegen opgezien ,maar nu heb ik zoutarme ketjap ,zoutarme pindakaas,dan gaan we eens oosters koken ...
Het is mijn eigen recept ,beetje babi ketjap maar toch anders
het begint al ik heb kipfilet genomen
Oke we gaan beginnen ,wat hebben we nodig
Vlees marineren;
2 tenen knoflook
2 sjalotten en
een stukje gember heel fijn snijden
kipfilet in blokjes snijden
peper
koenjit
serehpoeder,
mespunt sambal ,
citroensap ,
koriander en
arachide olie
Allemaal in een schaal bij elkaar doen en een paar uurtjes in de ijskast zetten....de kruiden trekken dan goed in.
We snijden dan de prei, paprika en champignons in reepjes
Wokpan op hoog vuur en vlees in marinade goed aanbakken daarna de groente erbij
ondertussen witte rijst koken Bouillontablet erbij zoutarm (Damhert van AH
lekkere komkommersalade erbij ,met pittige rode ui
Over het geheel sesamzaadjes en het was een maaltijd om te smullen
Dit ga ik vaker maken !!!
pindasaus lekkere pindasaus