Courgettini ik vind het de beste pastavervanger in een koolhydraat-arm of koolhydraat-beperkt dieet of levenstijl, voor mij geen andere pasta vervangers
Je heb gelijk een portie groente binnen
Vandaag met zalm en gamba`s en een beetje de carbonara saus nagemaakt
Zorg dat je alles bij de hand heb en alles gesneden is van tevoren
het gaat zo vlug allemaal ,je bent maar een paar minuten aan het bakken
Al het snijwerk neemt meer tijd in beslag
2 courgettes
5 tenen knoflook
1 ui
1 spaanse peper
2 eieren
geraspte Parmezaanse kaas
100 ml room
2 stukken zalm (250gr)
200 gr.gamba`s
Olijfolie
kruiden;
peterselie
lenteui
basilicumblaadjes
citroensap
peper
viskruiden zoutarm
Stap voor stap
Met de spirelli courgettini maken van de courgette
leg het tussen keukenpapier om vocht op te vangen
ui,knoflook,en peper heel fijn snijden of snipperen
zalm en gamba`s kruiden met peper en viskruiden
Verse kruiden snijden (peterselie ,lenteui en basilicum)
Parmezaanse kaas raspen 2 lepels
Pak een schaal en de 2 eieren er in en loskloppen de Parmezaanse kaas erdoor en de
room en wat peper
Alles staat klaar tafel gedekt
We gaan bakken
2 pannen op het vuur met een flinke laag olijfolie
In de ene bakken we de zalm in de ander gaan ui knoflook en spaanse peper
die bakken we glazig en dan de gamba`s erbij
Kleuren de gamba`s roze gamba`s uit de pan ..houd het vuur hoog
bij de knoflook ui en spaanse peper gaat nu de Gourgettini
even goed heet laten worden .
Ondertussen draaien we de zalm een keer
Vuur onder courgettini uit en het ei-kaas-roommengsel er door heen roeren (vuur zetten we uit anders gaat het ei stollen) de verse gesneden kruiden er door roeren
Gamba`s weer terug in de pan
Zalm is klaar en doen we ook in de pan en we gaan lekker eten