Kleine rode aardappeltjes zijn ideaal om in de oven te bakken en te garen
Neem zoveel als je denkt nodig te hebben goed wassen en lelijke stukjes wegsnijden en in grove stukken snijden
Goed wassen en laten uitlekken in vergiet
als kruiden neem ik
knoflookpoeder
uienpoeder
rode chilipeper uit de molen
gerookte paprikapoeder
olijfolie
optioneel een ui .....altijd lekker bij gebakken aardappels
Oven voorverwarmen op 200 graden
ovenschaal invetten aardappels erin de kruiden erover uien erbij flink schudden met olijfolie
goed door hussellen dat de olijfolie goed over de aardappels met kruiden zit
takken rozemarijn er tussen of gedroogde herbes de provance
En dan de oven in
na een half uur even omschudden en kijken hoe ver ze gaar zijn
dan nog een kwartiertje laten bakken en meestal zijn ze wel gaar anders nog wat langer
Dit was mijn bordje ,met sla appelcompote en kalkoenschnitzel...en de heerlijke aardappeltjes