Home; zoutarme recepten » aardappelgerechten » rode aardappeltjes uit de oven

Kleine rode aardappeltjes zijn ideaal om in de oven te bakken en te garen 

Neem zoveel als je denkt nodig te hebben goed wassen en lelijke stukjes wegsnijden en in grove stukken snijden

Goed wassen en laten uitlekken in vergiet

als kruiden neem ik

knoflookpoeder

uienpoeder

rode chilipeper uit de molen

gerookte paprikapoeder

 

olijfolie 

optioneel een ui .....altijd lekker bij gebakken aardappels

 

Oven voorverwarmen op 200 graden

ovenschaal invetten  aardappels erin de kruiden erover uien erbij flink schudden met olijfolie 

goed door hussellen dat de olijfolie  goed over de aardappels met kruiden zit

takken  rozemarijn er tussen of gedroogde herbes de provance 

En dan de oven in

na een half uur even omschudden en kijken hoe ver ze gaar zijn 

dan nog een kwartiertje laten bakken en meestal zijn ze wel gaar anders nog wat langer



Dit was mijn bordje ,met sla appelcompote en kalkoenschnitzel...en de heerlijke aardappeltjes